Ποδηλατική Εκδρομή Μαγούλα -Πάχη 12 Δεκεμβρίου


Παίρνουμε τον Προαστιακό είτε από Πειραιά ώρα 09.17 είτε από Αθήνα Σταθμός Λαρίσης 09.36 και κατεβαίνουμε στη Μαγούλα.
Τα πρώτα 4-5 χλμ απο το Θριάσιο Νοσοκομείο μέχρι τη Μανδρα είναι σε αστική περιοχή με μέτρια κίνηση, η οποία μετά από τη Μάνδρα σχεδόν μηδενίζεται. Δυτικά από τη πόλη περνάμε από περιοχή με ελιες και αγροτικές καλλιέργειες. Συνεχίζουμε προς την ίδια κατεύθυνση, για 4-5 χλμ μέσα από δασική περιοχή, στις ΝΔ παρυφές του πρόσφατα καμένου Πατέρα. Περνάμε δίπλα από το πεδίο βολής στο Καντήλι, κατεβαίνουμε νότια και μόλις περάσουμε κάτω από τη γέφυρα της Εθνικής Αθηνών-Κορίνθου, 1χλμ πάνω από τη Νέα Πέραμο στριβουμε δυτικά προς τα Μέγαρα.
Περνάμε διαδοχικά από το μικρό υδροβιότοπο στο Βουρκάρι, από τη στενή χερσόνησο της Αγίας Τριάδος και το ιστορικό τείχος της και βγαινουμε στη παραλιακή απέναντι από τη Ρεβυθούσα με τις εγκαταστάσεις υγροποιημένου αερίου. Συνεχίζουμε μέσω Πάχης, γύρω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο και καταλήγουμε στο σταθμό του τραίνου στα Μέγαρα. Επιστρέφουμε με τον Προαστιακό.
Η κλίση του δρόμου είναι αρχικά ελαφρά ανοδική και πριν από τη Νέα Πέραμο ελαφρά καθοδική. Εκτός από 2-3 χλμ στην Αγία Τριάδα, όλη η υπόλοιπη διαδρομή είναι σε άσφαλτο χωρίς απότομες κλίσεις.

Για τη συμμετοχή σας παρακαλώ προηγουμένως επικοινωνήστε απαραίτητα μαζί μου, Διονύσης Γαλιατσάτος 6986 631040
Ο σύνδεσμος για τη διαδρομή, τις υψομετρικές και την απόσταση https://ridewithgps.com/routes/38138444

  • Απαραίτητα εφόδια για τις Εκδρομές: Ποδήλατο (σε καλή κατάσταση), εφεδρική σαμπρέλα, τρόμπα, εργαλεία, αρκετά τρόφιμα για την διάρκεια της εκδρομής, νερό, ποδηλατικά γάντια, ρούχα κατάλληλα για την συγκεκριμένη διαδρομή και εποχή (και αδιάβροχο), αντίσκηνο, υπνόσακος, χάρτης διαδρομής.
  • Για την συμμετοχή σε εκδρομές απαιτείται απαραιτήτως προσυνεννόηση με τον εκάστοτε συντονιστή.
  • Προϋποθέσεις συμμετοχής, λόγω υγειονομικών μέτρων για τον Covid: Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid test διάρκειας 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό test διάρκειας 72 ωρών, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.  Επίσης είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός του πούλμαν, πλοίου ή τραίνου.
  • Ο κάθε ποδηλάτης ταξιδεύει με δική του ευθύνη. Οι «Φ.τ.Π» και οι συντονιστές των εκδρομών δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια, τραυματισμό ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα μπορεί να προκύψει στον ποδηλάτη ή στον εξοπλισμό του στην διάρκεια των εκδρομών.