Παγκόσμια Σκυταλοδρομία για την Κλιματική Αλλαγή Οκτώβριος 2022

Τον Οκτώβριο του 2022 θα διεξαχθεί η μεγαλύτερη συνεχής παγκόσμια σκυταλοδρομία που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής. Πρόκειται για μία διαδρομή 7.767 χιλιομέτρων με αφετηρία τη Σκωτία, όπου έγινε η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή COP26, και τερματισμό την Αίγυπτο, με σκοπό να μεταφερθεί μήνυμα από τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νεότερη γενιά στους συμμετέχοντες στην COP27, που θα διεξαχθεί στο Sharmel-Sheikh από τις 7 έως τις 18 Νοεμβρίου 2022. Η διοργάνωση συμπεριλαμβάνει παράλληλες δράσεις σε παγκόσμιο αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Μια από αυτές είναι και η παγκόσμια Ημέρα Δράσης Σχολείων στις 3 Νοεμβρίου.
Τη σκυταλοδρομία διοργανώνει η World Relay Ltd, με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες διοργανώσεις, σε συνεργασία με τις ΜΚΟ Foundation for Environmental Education (FEE) και Carbon Copy. Στην Ελλάδα τη διοργάνωση συντονίζει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) ως εκπρόσωπος του FEE.

Η συνολική διαδρομή στην ξηρά, που διασχίζει 18 χώρες, χωρίζεται σε τμήματα των 10 περίπου χιλιομέτρων, σε κάθε ένα από τα οποία μπορούν να εγγραφούν από 1 έως 25 ενδιαφερόμενοι δρομείς, ενώ κάποια θα καλυφθούν από ποδηλάτες. Λόγω της παγκόσμιας εμβέλειας των διοργανωτών και των παράλληλων δράσεων που θα διοργανωθούν σε όλες τις χώρες, η σκυταλοδρομία αναμένεται να έχει τεράστια προβολή διεθνώς.

Η σκυτάλη θα φτάσει στην Ελλάδα από την Αλβανία στις 24 Οκτωβρίου 2022. Θα ακολουθήσει μία διαδρομή 760 χλμ., και θα φύγει από την Μαρίνα Φλοίσβου με ιστιοπλοϊκό για την Κύπρο στις 27 Οκτωβρίου 2022.

Προσβλέποντας στην υποστήριξή σας με όποιον/ όποιους από τους ακόλουθους τρόπους επιλέξετε: Συμμετοχή σας ως δρομείς ή ποδηλάτες σε τμήμα της διαδρομής που θα επιλέξετε.    Για εγγραφές συμμετοχής και τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η σκυτάλη στην χώρα μας, δείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://running-out-of-time.com/route/greece/Υπογράψτε και υποστηρίξτε το Μήνυμα της Σκυτάλης που θα σταλεί στους ηγέτες του COP27 εδώ:https://running-out-of-time.com/message#view-message (βρείτε επισυναπτόμενα τη μετάφραση στο αρχείο «ROoT_Υποστηρίξτε το Μήνυμα της Σκυταλοδρομίας»)Οικονομική υποστήριξη της ΕΕΠΦ για την ελληνική διαδρομή της σκυταλοδρομίας. Για τη συνεισφορά σας ακολουθήστε τον σύνδεσμο  
https://eepf.gr/el/root-dwreaΑνάρτηση και κοινοποίηση της δράσης  στα κοινωνικά σας δίκτυα.Υλοποίηση κάποιου δρώμενου στην πορεία της διαδρομής με θέμα το περιβάλλον.Εμψύχωση των σκυταλοδρόμων στα σημεία διέλευσης, με μηνύματα για το περιβάλλον.Παράλληλες δράσεις με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος και την αφύπνιση για την  Κλιματική Αλλαγή. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και εσείς σε αυτή την μοναδική στο είδος της παγκόσμια διοργάνωση.
Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΕΠΦ διοργάνωσε στις 28 Σεπτεμβρίου 2022 μια Διαδικτυακή Συνάντηση για την Κλιματική Αλλαγή και την Παγκόσμια Σκυταλοδρομία «Running Out of Time». Μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω YouTube από το κανάλι της ΕΕΠΦ www.youtube.com/user/eepfgr   Αναλυτικά πληροφορίες στα ελληνικά μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΕΠΦ https://eepf.gr/el/skitalodromia-running-out-of-time