Εργαστήριο εκμάθησης επισκευών ποδηλάτου 2022

Οι “Φίλοι του Ποδήλατου” σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην δεύτερη περίοδο του Εργαστήριου εκμάθησης επισκευών ποδήλατου που διοργανώνουν στο χώρο του στεκιού τους.

Η δευτερη περίοδος του εργαστηρίου θα διαρκέσει από την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου μέχρι την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022. Οι παρουσιάσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, από τις 20.00 έως τις 22.00 (με προσέλευση μέχρι τις 19.45).

Θα υπάρχουν δύο επίπεδα εκμάθησης, ένα με θεωρητική περιγραφή και επίδειξη τεχνικών επισκευής και συντήρησης που θα γίνεται τις Δευτέρες, και ένα με πρακτική εφαρμογή στα ποδήλατα των συμμετεχόντων που θα γίνεται τις Τετάρτες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε όποιο εργαστήριο σας ταιριάζει, ανάλογα με το επίπεδο γνώσεών σας. Στο εργαστήριο της Τετάρτης θα πρέπει να δηλώσετε εκ των προτέρων αν επιθυμείτε να φέρετε το ποδήλατό σας για επισκευή και ρύθμιση. Όποιοι (ες) επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν και τα δύο επίπεδα εκμάθησης.

Στο εργαστήριο εκμάθησης επισκευών ποδήλατου παρουσιάζονται μέθοδοι και τεχνικές για τον έλεγχο, την συντήρηση, την επισκευή και ρύθμιση ποδήλατων γενικής χρήσης από τον μέσο καθημερινό ποδηλάτη.

Προσφέρεται ένα βασικό επίπεδο γνώσεων για τις γενικής φύσης εργασίες συντήρησης και επισκευής, την μορφολογία, τυπολογία και τεχνολογία του ποδήλατου, την συμβατότητα και προσαρμογή με το σώμα του αναβάτη.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η μετάδοση χρηστικών γνώσεων μέσω θεωρητικών παρουσιάσεων και πρακτικών εφαρμογών, που βοηθούν τον μέσο καθημερινό ποδηλάτη να διατηρεί το όχημα του σε άρτια λειτουργική κατάσταση, να αντιλαμβάνεται τις τεχνικές παραμέτρους και τις δυνατότητες του οχήματος, να αξιολογεί το είδος, το κόστος και την έκταση μετατροπών, αντικαταστάσεων και επισκευών.

Ο ενημερωμένος και καταρτισμένος ποδηλάτης είναι σε θέση να αναγνωρίσει τις διαστάσεις και το είδος του προβλήματος και να αποφασίσει για την ορθότερη και οικονομικότερη μεθοδολογία επίλυσης.

Το εργαστήριο έχει συνολική διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων και περιλαμβάνει θεματικούς εκπαιδευτικούς κύκλους που παρουσιάζονται δύο φορές την εβδομάδα σε συναντήσεις διάρκειας δύο ωρών. Κάθε Δευτέρα θα γίνεται το εργαστήριο για αρχάριους, ενώ κάθε Τετάρτη θα γίνεται το εργαστήριο που αφορά  πιο εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες.

Στο εργαστήριο εξετάζονται και αναλύονται τα παρακάτω θέματα:

1. Γενική παρουσίαση του ποδήλατου και του τρόπου λειτουργίας του.

    Διάγνωση φθορών και βλαβών. Συντήρηση. Ρύθμιση για το σώμα του αναβάτη.

2. Τροχοί

    Τρόπος λειτουργίας, διάγνωση φθορών και βλαβών, εγκατάσταση, επισκευή, συντήρηση,     ρύθμιση.

3. Πέδηση (Φρένα)

    Τρόπος λειτουργίας, διάγνωση φθορών και βλαβών, επισκευή, συντήρηση, ρύθμιση.

4. Μετάδοση (Ταχύτητες)

    Τρόπος λειτουργίας, διάγνωση φθορών και βλαβών, εγκατάσταση, επισκευή, συντήρηση,     ρύθμιση.

5. Διεύθυνση – Χειρισμός (Τιμόνι)

    Τρόπος λειτουργίας, διάγνωση φθορών και βλαβών, εγκατάσταση, επισκευή, συντήρηση,     ρύθμιση.

6. Σκελετός

    Τρόπος λειτουργίας, διάγνωση φθορών και βλαβών, εγκατάσταση εξαρτημάτων, ρύθμιση.

Λόγω περιορισμένου χώρου και για την καλύτερη λειτουργία του εργαστηρίου οι ενδιαφερόμενοι – ες πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως.

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 5 Ευρώ ανά άτομο για κάθε ημέρα. Το κόστος παρακολούθησης για όλες τις ημέρες παρουσίασης είναι 30 Ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν για τον εξοπλισμό και την οργάνωση του εργαστηρίου και του χώρου του στεκιού.

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στο χώρο του στεκιού των Φίλων του Ποδήλατου που βρίσκεται στην οδό Επταχάλκου 3, κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ του Θησείου.

Τηλ. Επικοινωνίας 6975753841 (Ελένη Ψαρουδάκη)