Μάνδρα Πάχη Μεγάρων 07 Απριλίου

Παίρνουμε τον Προαστιακό από τον Πειραιά ώρα 09.14 ή από την Αθήνα, Σταθμός Λαρίσης 09.35 ή από κάποιον ενδιάμεσο σταθμό και κατεβαίνουμε στη Μαγούλα στις 10.03 με αναχώρηση στις 10.15. Τα πρώτα 4-5 χλμ απο το Θριάσιο Νοσοκομείο μέσω Μαγούλας και μέχρι τη Μάνδρα είναι σε αστική περιοχή με μέτρια κίνηση, η οποία μετά από τη Μάνδρα σχεδόν μηδενίζεται. Δυτικά από τη πόλη περνάμε από περιοχή με ελιές και αγροτικές καλλιέργειες. Συνεχίζουμε προς την ίδια κατεύθυνση, για 4-5 χλμ μέσα από δασική περιοχή, στις Ν.A. παρυφές του καμένου Πατέρα. Περνάμε δίπλα από το πεδίο βολής του Στρατού στο Καντήλι, κατεβαίνουμε νότια και μόλις περάσουμε κάτω από τη γέφυρα της Εθνικής Αθηνών-Κορίνθου, 1χλμ πάνω από τη Νέα Πέραμο στριβουμε δυτικά προς τα Μέγαρα.

Περνάμε διαδοχικά από το μικρό υδροβιότοπο στο Βουρκάρι*, από τη στενή χερσόνησο της Αγίας Τριάδας και το ιστορικό τείχος της και βγαίνουμε στον παραλιακό δρόμο απέναντι από τη Ρεβυθούσα, με τις εγκαταστάσεις υγροποιημένου αερίου. Μέσω Πάχης (η οποία τις Κυριακές έχει αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων), συνεχίζουμε γύρω από το αεροδρόμιο και καταλήγουμε στο σταθμό του τραίνου στα Μέγαρα, από όπου και επιστρέφουμε με τον Προαστιακό.

Η κλίση του δρόμου είναι αρχικά ελαφρά ανοδική και πριν από τη Νέα Πέραμο ελαφρά καθοδική. Εκτός από 2-3 χλμ στην Αγία Τριάδα, όλη η υπόλοιπη διαδρομή είναι σε άσφαλτο χωρίς απότομες κλίσεις.

Ο σύνδεσμος για τη διαδρομή και τις υψομετρικές: https://ridewithgps.com/routes/38138444

Πληροφορίες Διονύσης 6986 631040

ΒΔ 3

* To πρωί της ίδιας μέρας, Κυριακή 07 Απριλίου, δραστήριοι κάτοικοι των Μεγάρων θα κάνουν καθαρισμό στο ταλαιπωρημένο Βουρκάρι. Ο υγρότοπος συνεχώς υποβαθμίζεται και συρρικνώνεται από το μπάζωμα των αλίπεδων, τη δόμηση, τα βιομηχανικά απόβλητα, το κυνήγι και την όχληση από το παρακείμενο αεροδρόμιο. Ωστόσο μειούμενοι πληθυσμοί από δύστυχα υδρόβια και αρπακτικά εξακολουθούν να ξεχειμωνιάζουν και να τρέφονται από τα εναπομείναντα ιχθυοαποθέματα του έλους.

Απαραίτητα εφόδια για τις Εκδρομές: Ποδήλατο (σε καλή κατάσταση), κράνος, εφεδρική σαμπρέλα, τρόμπα, εργαλεία, αρκετά τρόφιμα για την διάρκεια της εκδρομής, νερό, ποδηλατικά γάντια, ρούχα κατάλληλα για την συγκεκριμένη διαδρομή και εποχή (και αδιάβροχο), χάρτης διαδρομής.

• Για τη συμμετοχή σε εκδρομές απαιτείται απαραιτήτως προσυνεννόηση με τον εκάστοτε συντονιστή.

• Ο κάθε ποδηλάτης ταξιδεύει με δική του ευθύνη. Οι «Φ.τ.Π» και οι συντονιστές των εκδρομών δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια, τραυματισμό ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα μπορεί να προκύψει στον ποδηλάτη ή στον εξοπλισμό του, κατά τη διάρκεια των εκδρομών.