Μάνδρα – Πάχη Μεγάρων Κυριακή 14 Μαϊου

Παίρνουμε τον Προαστιακό από την Αθήνα, Σταθμός Λαρίσης ώρα 08.35 και κατεβαίνουμε στη Μαγούλα στις 09.08. Τελευταία προκύπτουν αναδρομολογήσεις και τροποποιήσεις στις ώρες και στα δρομολόγια του Προαστιακού προς τα Μέγαρα. Συνιστούμε να ενημερωθείτε απευθείας από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τυχόν αλλαγές και να επαληθεύσετε οι ίδιοι την ώρα αναχώρησης.

Τα πρώτα 4-5 χλμ απο το Θριάσιο Νοσοκομείο μέσω Μαγούλας και μέχρι τη Μάνδρα είναι σε αστική περιοχή με μέτρια κίνηση, η οποία μετά από τη Μάνδρα σχεδόν μηδενίζεται. Δυτικά από τη πόλη περνάμε από περιοχή με ελιές και αγροτικές καλλιέργειες. Συνεχίζουμε προς την ίδια κατεύθυνση, για 4-5 χλμ μέσα από δασική περιοχή, στις Ν.A. παρυφές του καμένου Πατέρα. Περνάμε δίπλα από το πεδίο βολής του Στρατού στο Καντήλι, κατεβαίνουμε νότια και μόλις περάσουμε κάτω από τη γέφυρα της Εθνικής Αθηνών-Κορίνθου, 1χλμ πάνω από τη Νέα Πέραμο στριβουμε δυτικά προς τα Μέγαρα.

Περνάμε διαδοχικά από το μικρό υδροβιότοπο στο Βουρκάρι, από τη στενή χερσόνησο της Αγίας Τριάδος και το ιστορικό τείχος της και βγαίνουμε στον παραλιακό δρόμο απέναντι από τη Ρεβυθούσα, με τις εγκαταστάσεις υγροποιημένου αερίου. Μέσω Πάχης (η οποία τις Κυριακές έχει αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων), συνεχίζουμε γύρω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο και καταλήγουμε στο σταθμό του τραίνου στα Μέγαρα, από όπου και επιστρέφουμε με τον Προαστιακό.

Η κλίση του δρόμου είναι αρχικά ελαφρά ανοδική και πριν από τη Νέα Πέραμο ελαφρά καθοδική. Εκτός από 2-3 χλμ στην Αγία Τριάδα, όλη η υπόλοιπη διαδρομή είναι σε άσφαλτο χωρίς απότομες κλίσεις.

Ο σύνδεσμος για τη διαδρομή, τις υψομετρικές και την απόσταση https://ridewithgps.com/routes/38138444

Βαθμός δυσκολίας 3.

  • Πληροφορίες: Ελένη 6986 631040
  • Απαραίτητα εφόδια για τις Εκδρομές: Ποδήλατο (σε καλή κατάσταση), εφεδρική σαμπρέλα, τρόμπα, εργαλεία, αρκετά τρόφιμα για την διάρκεια της εκδρομής, νερό, ποδηλατικά γάντια, ρούχα κατάλληλα για την συγκεκριμένη διαδρομή και εποχή (και αδιάβροχο), χάρτης διαδρομής.
  • Για την συμμετοχή σε εκδρομές απαιτείται απαραιτήτως προσυνεννόηση με τον εκάστοτε συντονιστή.
  • Ο κάθε ποδηλάτης ταξιδεύει με δική του ευθύνη. Οι «Φ.τ.Π» και οι συντονιστές των εκδρομών δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια, τραυματισμό ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα μπορεί να προκύψει στον ποδηλάτη ή στον εξοπλισμό του κατά τη διάρκεια των εκδρομών.