Tρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο. Ζάππειο 11-06-2023.

Σας καλωσορίζουμε στη σελίδα της δράσης «RUN – BIKE – CARE»!

Ήταν αρχές του 2020, όταν είχαμε την ιδέα για έναν ποδηλατικό γύρο στην Αθήνα. Πολύ σύντομα οι συνθήκες, λόγω της πανδημίας, δεν κατέστησαν εφικτή την πραγματοποίησή της.

Την άνοιξη του 2021 ξαναπιάσαμε αυτήν την ιδέα με μεγάλη όρεξη και θέληση να πάρει σάρκα και οστά. Αποφασίσαμε πως ήρθε και η δική μας σειρά να συνεισφέρουμε με ένα αθλητικό δρώμενο στη μάχη κατά του καρκίνου.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Virtual Ποδηλατικού Γύρου το 2021, η δράση-θεσμός συνεχίστηκε το 2022 με μια οργανωμένη δράση στην καρδιά της Αθήνας στις 5 Ιουνίου και παράλληλες δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Φέτος, με χαρά σας ανακοινώνουμε την ανανεωμένη δράση μας RUN – BIKE – CARE, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στο Ζάππειο αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Με το κεντρικό μήνυμα «Τρέξε – Κάνε Ποδήλατο – Ενημερώσου» εκατοντάδες ποδηλάτες και δρομείς δηλώνουν έτοιμοι για άλλη μια χρονιά να πραγματοποιήσουν μια ευχάριστη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας σύνθημα «τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο».

Ο αγώνας έχει ως στόχο την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση, ενώνοντας τις φωνές όλων των ανθρώπων που έχουν ζήσει μια εμπειρία καρκίνου.

Το πακέτο εγγραφής περιλαμβάνει βαμβακερό μπλουζάκι και σακίδιο πλάτης.

Λάβετε κι εσείς μέρος στο RUN – BIKE – CARE 2023, κάνοντας την εγγραφή σας εδώ!

Το Κ.Ε.Φ.Ι. – στα 18 χρόνια ζωής του – έχει μείνει πιστό στο σκοπό και τις αρχές δημιουργίας του. Η άμεση ενημέρωση, η παροχή πολύπλευρης βοήθειας σε ογκολογικούς ασθενείς και τους οικείους τους, οι ημερίδες και τα webinar για την ανάπτυξη ζητημάτων γύρω από τη νόσο και η εξέλιξη του συνολικού έργου του αποτελούν πυλώνες της ύπαρξής του. Μέσα από συνεργασίες διευρύνει τις δυνατότητές του, μέσω της οικονομικής υποστήριξης – μεγάλων εταιρειών και οργανισμών και των πολιτών – ενισχύει τις υπηρεσίες του. Το Κ.Ε.Φ.Ι. υπάρχει από εμάς και προχωρά για εμάς.

Ενδεικτικά, η οικογένεια του Κ.Ε.Φ.Ι. προσφέρει:

1. Προγράμματα:

– ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

– Ατομική Ψυχολογική Υποστήριξη

– Πρόγραμμα «Δικαίωμά μου»

– Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντών

2. Ομάδες

– Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης Ασθενών με Καρκίνο

– Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης Φροντιστών

– Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης Πενθούντων

– Oμάδα Ασθενών Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη»

– Ομάδα «Ψηφιακός Κόσμος και Ευκολίες»

– Ομάδα «Άσκηση & Καρκίνος» (εκγύμναση ασθενών από εξειδικευμένο γυμναστή)

– Ομάδα Διατροφικής Υποστήριξης Ασθενών με Καρκίνο

– Ομάδα Κοσμητολογίας 

– Ομάδα Ευζωίας

– Καλλιτεχνικό Εργαστήριο

– Θεατρική Ομάδα

3. Webinars & Ημερίδες 

Μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά ακολουθώντας το σύλλογο στα social media ή με την εγγραφή σας στο newsletter.

Παράλληλα, έχει δυναμική παρουσία στο δημόσιο λόγο και προσφέρει έργο σε συναφείς με το αντικείμενό του χώρους, μέσω συνεργασιών με φορείς και οργανισμούς. Για περισσότερα μπορείτε να περιηγηθείτε στο site.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ;

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΩΜΑ. ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΘΙΑ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιούμε και το RUN – BIKE – CARE. Μια δράση εξωστρέφειας και κινητοποίησης, ενδυνάμωσης και διασύνδεσης. Οι στόχοι μας:

1. Η δράση να γίνει θεσμός. Με την ελπίδα τις επόμενες χρονιές να βγούμε όλοι και όλες μαζί στο δρόμο διαδίδοντας μηνύματα αισιοδοξίας και την επιμονή μας για ζωή.

2. Η ενίσχυση και ανάπτυξη των προγραμμάτων και του συνολικού έργου του συλλόγου. Συγκεκριμένα, φέτος με αυτή τη δράση, επιθυμούμε την επέκταση του προγράμματος “ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”. Επιθυμούμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα να επεκτείνει τις  υπηρεσίες του σε πανελλαδικό επίπεδο και να προσθέσει στη λειτουργία του τη φυσικοθεραπεία και

3. Η ενημέρωση για τον καρκίνο και συναφή ζητήματα, η κινητοποίηση των πολιτών στη μάχη ενάντιά του, η στήριξη των ασθενών και των οικείων τους. Η αφύπνιση της κοινωνικής ενσυναίσθησης για έναν αγώνα που αφορά όλους και όλες.

4. Η ανάδειξη της σημασίας της άσκησης και της διατροφής για τη βελτίωση της ζωής των ογκολογικών ασθενών. Η σύνδεσή τους με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία αλλά και την επανένταξη των επιζησάντων στην κοινωνία σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο.

Σύμφωνα με αυτούς τους στόχους, το διάστημα που ακολουθεί μέχρι τη διεξαγωγή του, θα υπάρχει σε καθημερινή βάση ενημέρωση για την εξέλιξη της πορείας του και όλα τα νέα. Επιπροσθέτως, θα δημοσιεύονται σχετικά άρθρα και βοηθητικό ή ενισχυτικό υλικό.

Μείνετε κοντά μας σε αυτό το ταξίδι, λοιπόν!

Κι ας πραγματοποιήσουμε στις 11 Ιουνίου, Μαζί με Κέφι, μια όμορφη ποδηλατική βόλτα!

Για να λάβετε μέρος στο RUN – BIKE – CARE κάνετε την εγγραφή σας πατώντας εδώ!

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

Αποδέχομαι τη διατήρηση των προσωπικών μου δεδομένων στη διαχείριση του ΚΕΦΙ Αθηνών σύμφωνα με τους όρους που περιγράφονται εδώ.

Κ.Ε.Φ.Ι. – Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος,
11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Join our facebook pageJoin our facebook groupJoin our facebook patient right pageFollow us on youtube

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. – Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.grJoin our facebook pageJoin our facebook groupJoin our facebook patient right pageFollow us on youtubeBack to top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..