Εργαστήριο εκμάθησης επισκευών ποδηλάτου 2023

Οι “Φίλοι του Ποδήλατου” σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην τέταρτη περίοδο του Εργαστηρίου εκμάθησης επισκευών ποδήλατου που διοργανώνουν στο χώρο του στεκιού τους.
Το εργαστήριο εκμάθησης επισκευών ποδήλατου θα ξεκινήσει την Τρίτη 17 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2023. Οι παρουσιάσεις θα γίνονται κάθε Τρίτη, από τις 19.00 έως τις 21.00 (με προσέλευση μέχρι τις 18.45).
Στο εργαστήριο εκμάθησης επισκευών ποδήλατου παρουσιάζονται μέθοδοι και τεχνικές για τον έλεγχο, την συντήρηση, την επισκευή και ρύθμιση ποδήλατων γενικής χρήσης από τον μέσο καθημερινό ποδηλάτη.
Προσφέρεται ένα βασικό επίπεδο γνώσεων για τις γενικής φύσης εργασίες συντήρησης και επισκευής, την μορφολογία, τυπολογία και τεχνολογία του ποδήλατου, την συμβατότητα και προσαρμογή με το σώμα του αναβάτη.
Στόχος του εργαστηρίου είναι η μετάδοση χρηστικών γνώσεων μέσω θεωρητικών παρουσιάσεων και πρακτικών εφαρμογών, που βοηθούν τον μέσο καθημερινό ποδηλάτη να διατηρεί το όχημα του σε άρτια λειτουργική κατάσταση, να αντιλαμβάνεται τις τεχνικές παραμέτρους και τις δυνατότητες του οχήματος, να αξιολογεί το είδος, το κόστος και την έκταση μετατροπών, αντικαταστάσεων και επισκευών.
Ο ενημερωμένος και καταρτισμένος ποδηλάτης είναι σε θέση να αναγνωρίσει τις διαστάσεις και το είδος του προβλήματος και να αποφασίσει για την ορθότερη και οικονομικότερη μεθοδολογία επίλυσης.
Το εργαστήριο έχει συνολική διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων και περιλαμβάνει θεματικούς εκπαιδευτικούς κύκλους που παρουσιάζονται μία φορά την εβδομάδα σε συναντήσεις διάρκειας δύο ωρών. 
Στο εργαστήριο εξετάζονται και αναλύονται τα παρακάτω θέματα:


1. Γενική παρουσίαση του ποδήλατου και του τρόπου λειτουργίας του. Διάγνωση φθορών και βλαβών. Συντήρηση. Ρύθμιση για το σώμα του αναβάτη.

2. Τροχοί Τρόπος λειτουργίας, διάγνωση φθορών και βλαβών, εγκατάσταση, επισκευή, συντήρηση,  ρύθμιση. 

3. Πέδηση (Φρένα) Τρόπος λειτουργίας, διάγνωση φθορών και βλαβών, επισκευή, συντήρηση, ρύθμιση. 

4. Μετάδοση (Ταχύτητες) Τρόπος λειτουργίας, διάγνωση φθορών και βλαβών, εγκατάσταση, επισκευή, συντήρηση,  ρύθμιση. 

5. Διεύθυνση – Χειρισμός (Τιμόνι) Τρόπος λειτουργίας, διάγνωση φθορών και βλαβών, εγκατάσταση, επισκευή, συντήρηση,  ρύθμιση. 

6. Σκελετός Τρόπος λειτουργίας, διάγνωση φθορών και βλαβών, εγκατάσταση εξαρτημάτων, ρύθμιση. 

Λόγω περιορισμένου χώρου και για την καλύτερη λειτουργία του εργαστηρίου οι ενδιαφερόμενοι – ενδιαφερόμενες πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως.
Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 5 Ευρώ ανά άτομο για κάθε ημέρα. Το κόστος παρακολούθησης για όλες τις ημέρες παρουσίασης είναι 30 Ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν για τον εξοπλισμό και την οργάνωση του εργαστηρίου και του χώρου του στεκιού.
Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στο χώρο του στεκιού των Φίλων του Ποδήλατου που βρίσκεται στην οδό Επταχάλκου 3, κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ του Θησείου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για δήλωση συμμετοχής στο 6975753841