Αγιονόρι Κορινθίας, 03 & 04 Φεβρουαρίου

Βαθμός Δυσκολίας: 4

Για τη διήμερη χειμερινή εκδρομή στο Αγιονόρι, παίρνουμε τον Προαστιακό από την Αθήνα, Σταθμός Λαρίσης το Σάββατο 03/02 και ώρα 08.35 και κατεβαίνουμε στην Κόρινθο. Δεδομένου ότι η διαδρομή είναι κυκλική, εναλλακτικά μπορείτε να έλθετε με το δικό σας αυτοκίνητο. Η αναχώρηση από το σταθμό του Προαστιακού στην Κόρινθο θα γίνει στις 10.00 με νότια κατεύθυνση περνάμε από τα χωριά Σολομός, Αλαμάνος, Αθίκια, Κλένια και Αγιονόρι. Εφόσον υπάρχει διαθέσιμος χρόνος και οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, επισκεπτόμαστε στον αρχαιολογικό χώρο, 1 χλμ βόρεια από την Κλένια τα ερείπια της αρχαίας Τενέας, το ανοιχτό θέατρο “Ειρήνη Παππά” στο Χιλιομόδι και το μεσαιωονικό κάστρο στο Αγιονόρι. Σχετικό άρθρο για την κρυμμένη αυτή γωνιά της ιστορίας στην Κορινθία στο Link: https://www.protothema.gr/travelling/article/950164/agionori/AMP

H Eπιστροφή με ελαφρά καθοδική κλίση, από τα χωριά Αγιος Ιωάννης, Ρυτό, Γαλατάκι και Εξαμίλια. Yπενθυμίζουμε την αναγκαιότητα του αξιόπιστου χειμερινού εξοπλισμού, λόγω της διανυκτέρευσης έξω στο ύπαιθρο, αδιάβροχη σκηνή και ζεστός υπνόσακος.

Ο χάρτης με τα υψομετρικά στο σύνδεσμο: https://ridewithgps.com/routes/45473109 Η διαδρομή κυρίως σε άσφαλτο, συνολική απόσταση περίπου 80 χλμ, εκ των οποίων 2-3 μόνο σε χωματόδρομο.

Πληροφορίες Ελένη 6975 753841

  • Για τη συμμετοχή σε εκδρομές απαιτείται απαραιτήτως προσυνεννόηση με τον εκάστοτε συντονιστή.
  • Απαραίτητα εφόδια για τις Εκδρομές: Ποδήλατο (σε καλή κατάσταση), κράνος, εφεδρική σαμπρέλα, τρόμπα, εργαλεία, αρκετά τρόφιμα για την διάρκεια της εκδρομής, νερό, ποδηλατικά γάντια, ρούχα κατάλληλα για την συγκεκριμένη διαδρομή και εποχή (και αδιάβροχο), χάρτης διαδρομής.
  • Ο κάθε ποδηλάτης ταξιδεύει με δική του ευθύνη. Οι «Φ.τ.Π» και οι συντονιστές των εκδρομών δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια, τραυματισμό ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα μπορεί να προκύψει στον ποδηλάτη ή στον εξοπλισμό του στην διάρκεια των εκδρομών.