Εθνικός Δρυμός Σουνίου – Λαυρεωτική 11-02-2024

Η συνάντηση θα γίνει στον Αγιο Κωνσταντίνο στην πλατεία στην οποία βρίσκεται το Μνημείο των Μεταλλορύχων στις 10.45 με ώρα αναχώρησης 11.00

Η διαδρομή είναι περίπου 32 χλμ κυρίως σε άσφαλτο με μικρά κομμάτια σε χώμα. Μέγιστη υψομετρική 198 μ. Χρειάζονται λάστιχα μικτού δρόμου. Θα περάσουμε από το Εγκοιλο Χάος, τα αρχαία μεταλλεία, τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου και τα πρώην ορυχεία Λαυρίου με αρχικά νότια και κατόπιν βόρεια κατεύθυνση. Θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου και το Ναό του Ποσειδώνα. Η επιστροφή από Λεγραινά προς Αγ. Κωνσ/νο και επί της Λεωφόρου Σουνίου για 4 χλμ.

Η διαδρομή στο σύνδεσμο: https://ridewithgps.com/routes/38613963

Πληροφορίες: Kώστας 6980 076662

ΒΔ : 3

Παρατήρηση: Μόνο για όσους επιλέξουν να έλθουν με το ποδήλατο, προτείνουμε τον Προαστιακό μέχρι το Κορωπί και κατόπιν (30 + 30) χλμ σε άσφαλτο μέχρι τον Αγ. Κωνσ/νο, σύμφωνα με τη διαδρομή στο Link : https://maps.app.goo.gl/iHAvicxJttVWETeC7?g_st=im

  • Για τη συμμετοχή σε εκδρομές απαιτείται απαραιτήτως προσυνεννόηση με τον εκάστοτε συντονιστή.
  • Απαραίτητα εφόδια για τις Εκδρομές: Ποδήλατο (σε καλή κατάσταση), κράνος, εφεδρική σαμπρέλα, τρόμπα, εργαλεία, αρκετά τρόφιμα για την διάρκεια της εκδρομής, νερό, ποδηλατικά γάντια, ρούχα κατάλληλα για την συγκεκριμένη διαδρομή και εποχή (και αδιάβροχο), χάρτης διαδρομής.
  • Ο κάθε ποδηλάτης ταξιδεύει με δική του ευθύνη. Οι «Φ.τ.Π» και οι συντονιστές των εκδρομών δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια, τραυματισμό ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα μπορεί να προκύψει στον ποδηλάτη ή στον εξοπλισμό του στην διάρκεια των εκδρομών.